Solartechniek

U bent hier://Solartechniek
Solartechniek 2022-11-09T10:28:32+00:00

De zon is kosteloos, schoon en duurzaam. Steeds meer organisaties en huishoudens produceren daarom zelf groene stroom met behulp van zonnepanelen. Door zelf elektriciteit op te wekken bespaart u op uw energierekening én draagt u bij aan een beter milieu.

Fotovoltaïsche installaties in de vorm van zonnepanelen (PV-panelen) bieden hiervoor een betrouwbare en duurzame technologie. Bovendien zijn de prijzen van zonnepanelen de afgelopen jaren sterk gedaald. Momenteel bedraagt de terugverdientijd van een PV-installatie tussen de 6 en 8 jaar. Terwijl de installatie een levensduur heeft van 25 tot 30 jaar!

Vevatec is specialist op het gebied van ontwerpen, leveren en installeren van zonnepaneel systemen. Dit betekent dat wij een compleet werkende en veilige installatie afleveren, inclusief alle bekabeling en de benodigde aanpassingen aan uw bestaande elektra-installatie.

Al onze installaties worden opgeleverd met een inspectierapport volgens de NTA-8013 en NEN-1010.
Dit doen wij om u een veilige en bedrijfszekere installatie te kunnen bieden.

Gezien de grote opkomst van PV installaties, ook wel zonnestroom installaties genoemd, vindt er op internationaal niveau overleg plaats omtrent de veiligheid en de kwaliteit van PV installaties. Het niet juist installeren van een PV installaties kan namelijk leiden tot brandgevaar of zelfs elektrocutie. Een kwaliteitscontrole en het regelmatig inspecteren van de PV installatie is daarom van groot belang.
Wij adviseren u dan ook om jaarlijks uw PV installatie te laten inspecteren.

Wij testen en keuren de PV installaties en analyseren of de testresultaten voldoen aan het internationaal erkende kwaliteitsniveau.
Bij de keuring worden de volgende controles uitgevoerd.

• Visuele controle
• Isolatieweerstandtest
• Aardleidingweerstand
• Open streng spanning
• Kortsluitstroom
• Zonnestraling

Vevatec levert en monteert PV-installaties voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Graag helpen wij u bij het bepalen of PV-panelen voor u of uw organisatie interessant kunnen zijn en welke mogelijkheden er zijn om een optimale installatie te realiseren. Neem voor meer informatie vrijblijvend Contact met ons op.